• Speedbådsbevis på én dag – en sjov dag med adrenalin og gang i den på vandet.

 • Priser – fra kr. 1050.

 • Prisgaranti – Vi stræber efter altid at være billigst på Bornholm! Derfor prismatcher vi alle tilsvarende produkter på Bornholm i op til 14 dage efter købet af speedbådskurset.

 • Beståelsesgaranti – Beståelsesgarantien betyder altså, at skulle du – mod forventning – ikke bestå speedbådsprøven første gang, så tilbyder vi dig et nyt kursus.

 • Engagerede og kompetente undervisere – alle vores instruktører har stor undervisnings erfaring, som er din sikkerhed for professionel pædagogisk undervisning.

 • Safty first – Vi tager ansvar for sikkerheden – vores både er CE godkendte og vi anvender kun CE godkendt sikkerhedsudstyr.

Vi har plads til op til 6 deltagere pr hold.

Er I flere personer, der gerne vil tage kursus sammen og der ikke noget hold der passer jer, så kontakt os på 2524 8981 eller mail, så prøver vi at lave et hold i samarbejde med Jer.

Planlagte speedbådskurser i 2022:

Lørdag 24. September

Tilmeld dig

Udfyld kontaktformularen, så kontakter vi dig efterfølgende og aftaler en dato for gennemførsel af et speedbådskursus.

Der skal være minimum 4. deltagere for oprettelse at et speedbådskursus.

  Hvordan opnår man et speedbådsbevis?

  Du opnår speedbådsbeviset ved at gennemføre et speedbådskursus og bestå speedbådsprøven.

  På vores speedbådskursus skal du gennemføre online teoretisk undervisning i bl.a. vigeregler, bøjer, søsikkerhed, skibslys, knop og stik mv. – den online undervisning skal gennemføres forud for den praktiske prøve – du kan gennemføre online undervisningen når du vil på din egen PC, tablet eller smartphone.

  Du skal i forbindelse med den praktiske prøve demonstrere den nødvendige, selvstændige viden og færdighed, der udgør minimumskravene til en speedbådsfører.

  Eksempler på manøvrere, som du skal kunne udføres:

  • Acceleration og hurtigstop
  • MOB “mand over bord”
  •  Styring efter kompas
  •  Ligge i mærke
  •  Styre efter et punkt på land
  •  Tillægning
  •  Fortøjninger “knob og stik”

  For at du kan deltage i et speedbådskursus skal du være fyldt 16 år.

  Speedbådskursus

  Watersport Bornholm tilbyder speedbådskurset til kr. 1050.

  Watersport Bornholm stiller en CE godkendt båd og CE godkendte regningsveste til rådighed, vi afholder udgifterne til brændstof, forsikring, havneforhold.

  Alt undervisning, adgang til online undervisningsmaterialer; læringsfilm, test og quizzer er inkluderet i prisen.

  Et speedbådskurset tager typisk 5-6 timer – herudover skal du gennemføre 3-4 timers online teori, som skal gennemføres inden du møder på kurset.

  Du skal ud over prisen betale et prøvegebyr til censor på kr. 500,- i forbindelse med aflæggelse af speedbådsprøven, som dækker administration,  censorhonorar samt bevisudstedelse.

  Speedbådsprøven – Prøveafholdelse i både teori og praktik

  Indholdet i speedbådsprøven er fastlagt af Danish Yacht Union. Du skal igennem en teoretisk prøve og en praktisk prøve, hvor du skal demonstrere den nødvendige, selvstændige viden og færdighed, der udgør minimumskravene til en speedbådsfører. Det vil være en godkendt censor fra Danish Yacht Union tilstede, som bedømmer dig under speedbådsprøven.

  Du skal ud over prisen betale et prøvegebyr til censor på kr. 500,- i forbindelse med aflæggelse af speedbådsprøven, som dækker administration, censorhonorar samt bevisudstedelse.

  Uddannelseskrav for opnåelse af speedbådsbeviset fremsendes efter tilmelding som pdf

  Beståelsesgaranti – en ekstra tryghed

  Hos Watersport Bornholm har vi tillid til vores online undervisningsmateriale og undervisning i praksis. Vi er derfor sikre på, at du efter gennemgang af vores speedbådskursus, kan bestå speedbådeprøven.

  Derfor har vi beståelsesgaranti i forbindelse med speedbådsprøven. Det betyder for dig, at skulle du mod forventning dumpe til speedbådsprøven første gang, så tilbyder vi dig et nyt kursus, kvit og frit! Vores beståelsesgaranti er ment, som en ekstra tryghed. Beståelsesgarantien er en konsekvens af, at vi kender kvaliteten af vores undervisningsmateriale, vores instruktører etc.

  Betaling

  Vi modtager følgende betalingsformer: MobilePay, kontantafregning eller kontooverførsel.

  Vi gør opmærksom på, at aftalen betragtes som bindende ved modtagelse af vores bekræftelsesmail – hvis du alligevel skulle blive forhindret i at deltage, så bedes du senest 72 timer inden kursus start kontakte os for ændring af dato, sker dette ikke vil du blive opkrævet det fulde beløb.

  Speedbådsbevis er et lovkrav

  Har du en speedbåd, eller tænker du på at købe en? I mange tilfælde kræver det et speedbådsbevis at føre en motordrevet båd, og med et speedbådsbevis bliver du klædt på til at varetage sikkerheden og sejle korrekt.

  Du skal have speedbådsbevis, hvis din båd opfylder disse betingelser:

  Din båd er planende og

  • Under 4 meter, med motoreffekt på 19 kW (23,106 hk) eller derover.
  • Mellem 4 og 15 meter jf. skema fra Søfartsstyrelsen.

  Hvis du bliver stoppet af politiet uden speedbådsbevis er bøden i 1. gangs tilfælde – 5.000 kr  i gentagelsestilfælde skærpes bøden.